Verksamheten idag

Verksamheten idag bedrivs på en gård i södra Småland, nära sjö och natur.

Vi har nu 4 egna ston och ett inlånat. Vi har även en egen hingst och en inhyrd hingst.
Det är också något mer självförsörjande, vi har delat upp uppfödningen till lika delar trav som ponny, förhoppningen är att ponnyerna väger upp travhästarnas dåliga ekonomi, fördelen är att nu när vi gallrat så hårt kan vi höja våra krav en hel del.

Vi har också satsat på egna ponnyhingstar och målet är att bli en auktoriserad hingsstation för så väl trav som ridhästar.

Seminverksamhet ligger bakom hörnet och lura, vi väntar bara på rätt tillfälle.
Det har gått rätt bra så här långt, så varför klaga? Ett sto har lämnat 5 avkommor varav 3 i startbar ålder och samtliga har startat och segrat.

Våra hästar som vi fött upp har idag sprungit in totala 1 703 420:-

Flera av Helacs uppfödningar finns idag på fler travbanor landet över, mest är de hos amatörer som tränas för tävling.

De ridhästar vi fött upp har inte marknadsfört sig lika fort och det är inte samma pengar det rör sig om, ridhäst måste man få in pengar vid försäljning medans en travhäst kan man sälja billigare och sen invänta pengar vid varje start trav hästen gör, i ridhäst branschen är det väldigt dåliga uppfödarpremier, endast reklam och stora segrar kan marknadsföra ett företag.

Målet är som alltid varit att föda upp en bra brukstravare, men dags att förbättra materialet vilket kan innebära dyrare hingstar och nytt stomaterial.

Vi jobbar hårt med att få en bra miljö för hästarna. Hästar måste må bra för att kunna växa och bli bra!